מחקר רפלקסולוגי ראשון מסוגו, הנועד להוכיח את יעילותה של הרפלקסולוגיה בטיפול בוסטיבוליטיס, מתבצע בימים אלו בקליניקה שלי.
למה דווקא רפלקסולוגיה?
ראשית, על מנת שתוצאות המחקר תהיינה אמינות ככל האפשר, היה עליי לבחור כלי ריפוי אחד מתוך מבחר הכלים שעומדים לרשותי ולבודד אותו לחלוטין מהכלים האחרים. אילו הייתי מעניקה "טיפול שלם" לבעיה (כפי שאני בדרך כלל נוהגת בקליניקה, לשלב מספר שיטות יחד), לא הייתי יכולה להסיק מסקנות לגבי יעילותם של הטיפולים השונים. לדוגמא, אילו הייתי מטפלת בתזונה ורפלקסולוגיה במקביל, והטיפול היה עובד, לא הייתי יכולה להסיק מכאן שהרפלקסולוגיה הייתה יעילה, כי אולי התזונה בלבד עשויה הייתה לעשות את השינוי.
בחרתי ברפלקסולוגיה כי היא קודם כל טיפול במגע. מניסיוני בעבודה עם נשים שחוות וסטיבוליטיס, הצורך שלהן בלקבל ולחוות מגע לעומת חוסר היכולת להכיל אותו (למשל, בחדירה), מייצר קונפליקט עצום.
הרפלקסולוגיה מאפשרת לך לקבל מגע, חיבוק חם ואוהב, באותם אזורים שכואבים לך (המשתקפים בכפות הרגליים), מבלי שתאלצי להתמודד פנים מול פנים עם המגע הלא נעים באזורים האינטימיים שלך, כפי שקורה כשאת מבקרת אצל גניקולוג, או אפילו רק מורחת לעצמך משחה טיפולית. בטיפול הרפלקסולוגי, כשאת שוכבת ברוגע על מיטת הטיפולים בקליניקה ומקבלת מגע שמתמקד אך ורק בכפות הרגליים, יש לגוף שלך מקום להרפות ולשאוף לאיזון.
בנוסף, עלינו לזכור כי הגורמים להופעת וסטיבוליטיס באישה מבחינת הרפואה הקונבנציונאלית הינם רבים ומגוונים: גירוי יתר של עצבי הנרתיק, דלקת כרונית ברקמת הנרתיק, שינויים הורמונליים המשפיעים על רקמת הפות, רגישות גנטית לתסמונות כאב שונות, חולשה בשרירי רצפת האגן ועוד.
מכאן אנו מבינות שכמעט כל המערכות בגופך עשויות להיות מעורבות בהתפתחות התסמונת- מערכת החיסון, מערכת העצבים, המערכת ההורמונלית, מערכת השלד והשרירים וכמובן, הנפש. מסקנתי כאשת מקצוע היא, שאם רפלקסולוגיה מטפלת בהצלחה רבה בכל אלו, היא תהיה בוודאי גם כלי ריפוי יעיל לוסטיבוליטיס. אם את עדיין סקפטית, הנה שתי דוגמאות למחקרים שנעשו על מנת לבדוק את יעילותה של הרפלקסולוגיה בשיכוך כאב, שיפור זרימת הדם והפחתת מתח ועייפות. מדובר במחקרים שהתבצעו במסגרות רפואיות כגון בתי חולים ומרכזים רפואיים ופורסמו במאגרי המידע של NCBI- National Center for Biotechnology Information .
רפלקסולוגיה משככת כאבים ומפחיתה את הצורך בנטילת תרופות משככות כאבים בחולים לאחר ניתוח כירורגי:
במחקר שנעשה בהודו בשנים 2002- 2004, חולקו חולים לאחר ניתוח כירורגי לשתי קבוצות. האחת קיבלה טיפולי רפלקסולוגיה (במקביל לנטילת משככי כאבים), ואילו השניה קיבלה משככי כאבים בלבד. החולים נדרשו לדרג את רמת הכאב והצורך במשככי כאבים במרווחי זמן קבועים. במהלך המחקר התגלה כי קבוצת החולים אשר קיבלה טיפולי רפלקסולוגיה דירגה רמות כאב נמוכות יותר, ונטלה כמות פחותה יותר של משככי כאבים ביחס לקבוצת הביקורת. המסקנה החד משמעית היתה כי רפלקסולוגיה אכן מפחיתה משמעותית כאב וצורך במשככי כאבים בחולים לאחר ניתוח.
Choudhary, S., Kumar, G., & Singh, K. (Spring 2006). Reflexology reduces the requirement and quantity of pain killers after general surgery. Reflexology Across America.
רפלקסולוגיה יעילה להפחתת מתח, עייפות ושיפור זרימת הדם:
במחקר שנעשה בקוריאה בשנת 2008 נבחנה השפעת הרפלקסולוגיה על מתח (STRESS), עייפות וזרימת דם בנשים לפני גיל המעבר. 59 נשים חולקו לשתי קבוצות- בקבוצה אחת הנשים תרגלו "רפלקסולוגיה עצמית" במשך שישה שבועות רצופים, שלוש פעמים בשבוע, ואילו בקבוצה השניה הנשים לא תרגלו רפלקסולוגיה כלל. תוצאות המחקר הראו כי טיפולי רפלקסולוגיה יעילים להפחתת מתח ועייפות ועוזרים לזרימת דם בנשים לפני גיל המעבר.
Jang SH, Kim KH (oct 2009). Effects of self-foot reflexology on stress, fatigue and blood circulation in premenopausal middle-aged women. Department of Nursing, Songwon College, Korea.
כפי שאת רואה ומבינה, יש מיליון ואחת סיבות שהמחקר שלי יצליח, שאנחנו נצליח, ביחד, לרפא אותך מוסטיבוליטיס. אני מסתמכת כאן על האמונה שלי ביכולותיי כמטפלת מקצועית, על הרפלקסולוגיה ככלי ריפוי אמין, ועל מאות מחקרים שנעשו עד היום אשר בחנו את השפעת הרפלקסולוגיה על סינדרומים אשר גם הם מערבים גורמים כגון כאב, דלקת, זרימת דם, מתח, כאבים עצביים ועוד.
*למען הסר ספק, המחקר הינו מחקר עצמאי ואינו משתייך לקטגוריית המחקרים אשר זוכים להכרה קלינית ולאישורים של ועדות אתיקה כאלו ואחרות.