top of page

נעים מאוד, אני מיכל רוזנר

אני עוסקת ברפואה טבעית, נטורופתיה ורפלקסולוגיה.

נשואה לניר, אמא של אמי הקטנה והאמא המאמצת של כלבתי עוגי.

בוגרת ארבע שנות לימוד במכללת רידמן, המכללה המובילה לרפואה משלימה ואינטגרטיבית.

מטפלת בקופ"ח מכבי טבעי ברמת השרון ומנהלת קליניקה פרטית בכפר סבא, בה אני מטפלת בנשים, גברים וילדים. במקביל, מסייעת להכשרת סטודנטים בתחילת דרכם לרפלקסולוגים מוסמכים, במסגרת תפקידי כאסיסטנטית ומתרגלת במכללת רידמן.

 

 

אז איך הגעתי לפה?

כשמטופלים שואלים אותי מה הוביל אותי לבחור להיות מטפלת, אני מספרת להם שזה התחיל בגיל מאוד צעיר.

כנערה מתבגרת אי שם בתקופת התיכון, עליתי על אוטובוס ביחד עם חברה טובה ונסעתי לפסטיבל שהתקיים בחוף דור, אחד החופים הכי יפים בארצנו הקטנטונת. אלה היו יומיים מרתקים, שבהם נחשפתי לראשונה לרעיון של רפואה משלימה. היו שם סדנאות במגוון תחומים שלא שמעתי עליהם מעולם, והתכנים החדשים שגיליתי סיקרנו אותי מאוד. חזרתי הביתה מהופנטת, שזרתי בשיערי צמה עם צדפים, והחלטתי להיות רוחנית! רק שלא בדיוק ידעתי מה זה אומר...

מאוחר יותר, בעודי חיילת בצה"ל, תקופה רוויית סטרס ומתחים, מצאתי את עצמי סובלת מקנדידה וגינאלית כרונית ומתמשכת. מודעה שנתקלתי בה על חלון ראווה של בית טבע משכה אותי להיכנס פנימה, שם פגשתי לראשונה אישה נטורופתית במקצועה. חזרתי הביתה, נכנסתי לאינטרנט, ורשמתי "נטורופתיה" במנוע חיפוש. באמצעות יישום של מספר הנחיות לתזונה מתאימה לפתרון הבעיה שקיבלתי מאותה נטורופתית, והמידע שליקטתי באינטרנט, הצלחתי לרפא את עצמי ולהיפטר לחלוטין מהפטרייה העיקשת. זה לא היה לי קל, כיוון ששירתתי במקום בו הגישה לאוכל רווי סוכרים, פחמימות ושומנים הייתה קלה לאין ערוך, וכמעט בכל יום נערך דיון בהשתתפות בכירי צה"ל, ובו מוגשים מיטב המתוקים... אבל ההתאפקות וההימנעות השתלמה לי בגדול. גיליתי שאני מסוגלת להיות אנרגטית וחיונית הרבה יותר ממה שאי פעם דמיינתי את עצמי.

 

ואז השתחררתי מהצבא, וכמו כל חייל משוחרר, תהיתי מה אני רוצה להיות כשאהיה גדולה. תוך כדי תהיה וחיפושים, היא היכתה בי- מחלת הנשיקה. רובנו מקבלים את הווירוס בגיל צעיר, אז הוא כמעט ולא מורגש. אבל אני הייתי בת 20, וההשפעה הייתה קשה. כמעט חודשיים של שכיבה במיטה בתחושת חולי כבדה, ירידה קיצונית במשקל, והרופאים אומרים שאין מה לעשות, רק לחכות שאנזימי הכבד שלי ישובו בבדיקות לגבולם התקין, ואז נדע שהחלמתי. אז זה כבר התחיל לבעור בי. המחשבה שיש בוודאי תשובה, ישנן דרכים לעזור לעצמי להחלים. הייתי בטוחה בזה, אך חולה וחלשה מדי מכדי לעשות משהו. בסופו של דבר הכבד שלי חזר לתפקוד תקין, הרופא אמר שהחלמתי, אבל אני הרגשתי זוועה. המחלה השאירה אחריה שובל של עייפות כרונית, חולשה, בחילות, מערכת הורמונלית לא מאוזנת, והרגשת חולי תמידית שליוותה אותי זמן רב לאחר שהבדיקות הצביעו על כך שאני "בריאה". אז זה כבר היה לי ברור. הבנתי שמה שקרה לי נועד לכוון אותי אל אותה מטרה שנגמלה במוחי כבר מזמן... החלטתי לחפש דרכים טבעיות לעזור לאנשים להיות בריאים, שמחים ומאושרים. נרשמתי ללימודי נטורופתיה!

 

הלימודים היו בשבילי כמו פאזל לא גמור. כל שנה שעברה חיברה לי עוד ועוד חלקים בפאזל, שהפך להיות התמונה של המטפלת שאני היום. מתוך שלל הכלים הטיפוליים שהוכשרתי בהם, בחרתי לי את אותם כלים מקצועיים שאני מאמינה בכל ליבי שיכולים לסייע לטפל בבעיות בריאותיות שונות ומגוונות. האמונה שלי נובעת בראש ובראשונה מהתנסות עצמית (כן, אני גאה להיות שפן הניסיונות של כל מטופל/ת הנכנס/ת לקליניקה!), וכן מתוך התבססות על מחקרים מדעיים מתקדמים הבוחנים את אפקטיביות הטיפול ברפואה טבעית והוליסטית.

נטורופתיה בשבילי היא לא רק מקצוע, אלא דרך חיים

הבוקר שלי לרוב מתחיל בהליכה בת שעה עם הכלבה שלי בפארק ירוק שנמצא ליד השכונה שלנו. מאז שאימצנו את עוגי לחיק המשפחה, הסוגייה של לסחוב את עצמי לעשיית פעילות גופנית בחוץ קיבלה פיתרון תמידי. יש פה יצור פרוותי ואנרגטי ששוקל 35 ק"ג ודורש ממני לצאת, ואני לא יכולה לסרב... 

 

אני חוזרת הביתה מהפעילות ודואגת להחזיר לגוף אנרגיה- אני שותה את שייק ירוק שהוא בעצם ארוחת בוקר טבעית ומזינה שכוללת פירות והמון עלים ירוקים.

 

אני ממשיכה לעבודה, מקבלת מטופלים בקליניקה, עובדת על המחשב (קוראת מיילים ממטופלים, מחפשת מחקרים חדשים, כותבת מאמרים... לא חסר...), יומיים בשבוע אני נוסעת לקופת חולים שאני עובדת בה ומקבלת מטופלים שם. פעם בשבוע אני נוסעת למכללה שלמדתי בה ועוזרת ללמד סטודנטים טריים את רזי הרפלקסולוגיה.

אני משתדלת לא לעבוד שעות רבות מדי. בתקופות שונות בחיים עבדתי כשכירה במשמרות ארוכות וחזרתי הביתה לקראת השעה 22:00 בלילה. זה לא התאים לי ולצרכים האמיתיים של הגוף שלי. היום אני מנהלת לעצמי את הלו"ז ועושה לעצמי הפסקות בין טיפולים ככל האפשר, כדי שאוכל להתרענן ולקבל את המטופל הבא בכוחות מחודשים ואנרגיה נקייה.

 

התזונה היומיומית שלי מתבססת בעיקר על ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, ביצים ודגים. אני לא טבעונית ולא צמחונית, וויתרתי על בשר בקר ממניעים אידיאולוגיים לפני שנתיים וגיליתי שהוא בכלל לא חסר לי. אני אוכלת עוף בדר"כ אחת לשבוע, אם אמא שלי או חמותי מגישות אותו בארוחת שישי. אני לא קונה חלב רגיל הביתה, אבל אם אני מתארחת ויגישו לי מאכלים על בסיס חלב אני בהחלט אהנה מהם (עם תחושת אשמה קלה...). 

אני לא "קיצונית" בבחירות התזונתיות שלי ובאופן האכילה שלי ולא סופרת קלוריות (גם המטופלים שלי לא). כשאני קונה מצרכים בסופר או ניגשת למטבח לבשל יש שאלה אחת שאני שואלת את עצמי- האם זה בריא לי? אם התשובה היא כן, אני דואגת להפוך את זה לטעים.

יש לי את החטאים הקטנים שלי, ואני מכבדת אותם ונהנת מהם. פעם בשבוע אני יוצאת עם בעלי למסעדה ומזמינה מה שבא לי, בלי לחקור יותר מדי כל רכיב ורכיב במנה... גיסתי, שהיא הקונדיטורית הכי טובה בארץ (לדעתי האובייקטיבית לחלוטין), מפתיעה אותנו פעם בשבועיים בארוחה המשפחתית עם אחד הקינוחים המדהימים שלה שאני טורפת בתאווה. פעם בחודש אני עושה עם בעלי ערב פיצה וסרט בבית ומתענגת על כמה משולשים עמוסים בתוספות...

החטאים האלה מתאפשרים הודות למאזן התזונה היומי שלי שכולל בעיקר רכיבים בריאים ומזינים. אני מאמינה שאם 90% ממה שנכנס לי לפה הוא "מזון חיובי", אז ה10% הנותרים משפיעים באופן מינורי, אם בכלל. זאת גם הגישה שאני מעבירה למטופלים שלי שמבקשים ייעוץ תזונתי. אני לא דורשת מאחרים את מה שאני לא דורשת מעצמי. הרי כולנו חיים כאן, בשנות האלפיים, עם מגוון פיתויים שרק הולך וגדל מסביבנו. רובנו אוכלים לא רק מתוך רעב פיזי אלא מתוך צרכים רגשיים, תרבותיים וחברתיים, וכשאני בונה למטופל תוכנית תזונה אני בהחלט לוקחת את הצרכים האלה בחשבון.

 

אני מאמינה שתנועה היא אחת מאבני היסוד של אורח חיים בריא (לצד התזונה כמובן). כפי שכבר ציינתי, אני צועדת כשעה מדי יום. פעם בשבוע אני נוסעת עם הכלבה שלי להליכה על חוף הים. הדריכה על חול ים וצדפים מפעילה אצלי שרירים שאחרת כנראה יתנוונו. הייתי רוצה לחזק קצת את השרירים ולתרגל גם פעילות אנאירובית, מקווה להגיע לזה מתישהו...

 

אני משתדלת להנות מכל רגע בחיים. פעם הייתי קמה בבוקר ורק מחכה שהיום יסתיים, שהזמן יחלוף, שמשהו ישתנה... הייתי בעשייה אובססיבית שלא נהנתי ממנה, עשייה שלא איפשרה לי לנשום, מקומות עבודה שהקציבו לי 20 דקות הפסקה לארוחת צהריים, ימים עמוסים שבהם נכנסתי בלילה למיטה עם הלשון בחוץ. שתיתי עוד כוס קפה ועוד כוס קפה וסבלתי מעייפות כרונית שלא הניחה לי להתרכז לרגע.

השינוי לא קרה לי בבת אחת, הרעיון שיש חיים אחרים שאני אמורה לחיות התגבש במוחי במשך שנים, עד שיום אחד הרגשתי מוכנה להשאיר את כל זה מאחור. היום אני יכולה להגיד בכנות שאני נמצאת במקום אחר. מקום טוב שבו ברוב הימים אני לא מרגישה שום כאב פיזי, מקום שבו הנפש שלי מתעוררת בבוקר שמחה לעוד יום עבודה שאני נהנית ממנה, מקום שבו אני מנהלת את עצמי מתוך בחירה חופשית ולא מתוך לחצים מהסביבה, או גרוע מכך- לחצים שאני בעצמי הכנסתי את עצמי אליהם. היומיום מביא איתו אתגרים וקצב החיים המטורף מסביבי מכתיב לי שינויים לא צפויים, אבל אני מתנהלת מתוך מודעות לצרכים שלי ואמת פנימית שאני סומכת עליה.

 

את המודעות הזאת אני מנסה להעביר למטופלים שלי דרך הטיפול. ולפעמים אני גם מצליחה.

bottom of page