top of page

כוח המוח!

אתחיל בזה שאומר שהמוח הוא כנראה האיבר החשוב ביותר במערכת המינית שלך.

 

המוח שולט על כל שריר, בלוטה ואיבר בגוף. אם מרכז המין, שממוקם בהיפותלמוס (בלוטה חשובה מאד כיוון שהיא מהווה את הקישור העיקרי שבין המע' ההורמונלית למע' העצבים), אינו פועל היטב, כך גם מרכזים אחרים של המוח. הרגשות עלולים להידכא, מרכז התיאבון עלול להיות פחות פעיל. מכאן אנו מבינים שמרכז המין שלנו במוח ומערכת המין (כולל בלוטות והורמוני המין) משפיעים על כל פעילות ועל רמת הבריאות של כל תא ורקמה אחרת בגוף.

 

גם ההפך הוא הנכון- כאשר רמת הפעילות של כל חלק אחר של המוח נפגעת, גם מרכז המין ייפגע. איברים בגופך כמו הכבד, הלבלב, הכליה או מעיים שלא מתפקדים היטב ישפיעו על מערכת המין. לכן זה אפשרי שאישה תהיה בעלת חשק מיני בריא ונמרץ, אולם אם יהיו לה בעיות בריאותיות רציניות במקום אחר בגוף, הדבר עלול להפחית את החשק המיני עד לחוסר עניין מוחלט. מכאן המסקנה ברורה: החיפוש אחר 

מיניות מאושרת וחשק מיני בריא ותקין (כחלק מבריאות מרכז המין במוח והמערכת המינית בגוף), הוא בעצם החיפוש אחר בריאות האישה באופן כללי. כנשים, עלינו לדאוג ראשית לבריאות המוח, מכיוון שאם המוח שלנו אינו במצב רוח לאהבה או מין, כך יהיה גם עם שאר חלקי גופנו.

 

כפי שכבר למדנו, בבני אדם, ריגוש מיני הינו גם עצבי וגם בלוטי, ותהליך הריגוש מתחיל תמיד במוח. מרכז המין של האדם ממוקם בבלוטת ההיפותלמוס, שהיא בעלת השפעה שולטת על בלוטת ההיפופיזה (יותרת המוח), הבלוטה הראשית של המערכת האנדוקרינית (היא המערכת ההורמונלית. ואם כל המונחים האלה עדיין לא מובנים לך, כנראה שדילגת על קריאת המאמר הקודם!).

כל חמשת החושים יכולים לקחת חלק בהתעוררות המינית של האדם. כאשר מעורבים חמשת החושים, הרגשות מתעוררים, הבלוטות מגורות, ומערכת העצבים מעורבת בכל התהליך. העצבים שולחים מסרים לרשת העצבים בבסיס עמוד השדרה, אשר מעבירה מסרים אלה לעצבי אגן הירכיים. רקמות מתחילות להתמלא בדם, בלוטת האדרנל משחררת אדרנלין, הלב דופק מהר יותר, קצב הנשימה עולה, ובלוטות המין מפרישות נוזלים. כל זה מתחיל מ"דגדוג" קטן של המוח הבריא.

כאשר המוח עייף, עמוס מדי מבחינה רגשית, או מרוקן מחומרי הזנה חשובים, אירועים אלה עלולים שלא לקרות. מיניות לא מאושרת או חוסר עניין במין בקרב נשים, הינם סימנים שיש לדאוג למשהו במוח, בגוף או בנפש. סימפטומים שכאלה הינם, באופן בסיסי, מנגנוני הגנה שנועדו להזהיר אותנו ממצבים של תזונה לקויה, חוסר בויטמינים ומינרלים החיוניים לתפקוד המוח, או מתשישות רגשית ונפשית מתמשכת.

 

מה מפריע למוח?

ישנם מספר גורמים המפריעים לתפקוד מוחי אופטימאלי ומחלישים את החשק המיני. אם אינך אוכלת את המזונות הנכונים, המוח לא יוזן היטב, על מנת לשמור על הנמרצות שלך. לדוגמא, אם הדם לא מכיל מספיק ברזל, שמסייע לצמיחת תאי דם אדומים, הנושאים את החמצן ההכרחי, המוח יהיה חייב להאט. גם אם את צורכת מספיק מזון בריא ושואפת מספיק חמצן, הדבר לא יועיל לך אם זרימת הדם שלך חלשה, ולא מגיעה כמות מספקת למוח. זרימת דם חלשה נובעת, בין היתר, מחוסר פעילות גופנית. מכיוון שהדם צריך להישאב "במעלה הגבעה", כנגד כוח המשיכה, כדי להגיע למוח, פעילות גופנית הכרחית בכל גיל.

 

ישנן דרכים נפוצות אחרות להתעלל ולטפל גרוע במוח שלנו. אנחנו מאמצות אותו יותר מדי בעבודות עם מתח (סטרס) גבוה. אנחנו מעייפות אותו בעקבות חיי רגש פרועים ומלאי דרמה. אנחנו מציפות אותו במחשבות וגישות שליליות. מצבים אלה מעייפים את המוח, בדיוק כמו חוסר חמצן וחומרי הזנה. למעשה, כאשר אנו דורשות מהמוח שלנו לעבוד יתר על המידה, אנחנו בעצם מרוקנת אותו מחומרי הזנה נחוצים ומפחיתות את היכולת שלו להגיב לדרישות הגוף המוגברות. מוח מאומץ יתר על המידה ומרוקן אינו יכול לאהוב, וכך יורד לו גם התיאבון המיני.

סטרס, אם כן, הינו האויב הערמומי ביותר של המוח. הוא שולל מאתנו את החיוניות, ומותיר את מערכת העצבים שלנו והמוח שלנו מרוקנים. מתח מעוות תגובה רגשית, מדרדר מטה רמות מוטיבציה והורס את חיי המין. מתח הינו גם אחד מהתורמים העיקריים לתשישות ועודף רעלים בדם.

 

תשישות דומה למתח, במובן שבו היא מפחיתה את יעילות העיכול (הטמעת הרכיבים החיוניים לנו והוצאת הפסולת), מגבירה את רמת פסולת חילוף החומרים בגוף ומפחיתה את רמת התפקוד ההורמונלי והעצבי. אנשים עייפים מאוד אינם מעוניינים ברומנטיקה, באהבה ובמין- הם רוצים מנוחה. ואכן הם זקוקים לה.

 

"עודף רעלים בדם", הצטברות חומרים רעילים בדם ובמערכת הלימפתית, מתרחש לעיתים קרובות כתוצאה ממתח כרוני או תשישות כרונית, אולם הוא עשוי להיגרם גם בעקבות דיאטה גרועה, צריכה רבה של מזונות אלרגניים, שימוש יתר בסמים ואלכוהול, זיהום אוויר בסביבה, חשיפה לכימיקלים במקום העבודה או אפילו עצירות כרונית. בלוטת התריס למשל, מגיבה למצב של עודף רעלים בדרך של הפחתת אנרגיית הגוף הזמינה, ואילו המוח מגיב במעין סוג של פחד עצבי, חוסר ביטחון, אובדן רצון (חשק מיני בין היתר) ובלבול.

 

לסיכום, המיניות שלך מתחילה במחשבה, במוח. תפקוד בריא של המוח הינו חיוני לחשק מיני בריא וחיי מין טובים. אהבה, חשק ומיניות עוזרים לנו לשחרר את כוח החיים שמעורב בכל הפעילויות שאנו עושות. כוח החיים הזה זורם דרך העולם- הוא קיים באור השמש, בצמיחה של פרחים וצמחים, בחיוך של תינוק ובמזון שאנחנו אוכלות. אם אנו בוחרות במזונות הנכונים, אנחנו משחררות את מירב כוח החיים. לעומת זאת, אם נבחר שוב ושוב במזונות שלא בריאים לנו ובאורח חיים עמוס ומתוח, אנו יכולות לפתח מכאובים ומחלות, במקום בריאות.

מחלות מלוות תמיד בהפחתה של כוח החיים, הפחתה של אנרגיה זמינה. כשדבר כזה קורה, חיי המין והחשק הטבעי שלנו הם בין הנפגעים הראשונים, מכיוון שהמוח מסיט את כל המעגלים כדי לשמר אנרגיה בגוף, כדי שניתן יהיה להשתמש באנרגיה זמינה כדי לאושש את הגוף ממחלתו. כאשר החשק המיני נכבה וחיי המין נסגרים, כוח החיים ורמת האנרגיה מתדרדרים צעד נוסף.

 

ממאמר זה ניתן להסיק, שכל בעיה בריאותית משפיעה על חיי המין, וכל בעיה בחיי המין משפיעה על הבריאות. השניים קשורים אחד לשני, והמוח קובע את הקשר שביניהם. מכיוון שהמוח האנושי כה חיוני למין, ולבריאות הכללית, עלינו לעשות מאמצים רבים כדי לשמור על המוח שלנו בריא ומאושר. אין זהו פלא, שנשים רבות שמגיעות אליי לקליניקה על מנת לטפל בבעיה שהן חוות בנוגע למיניות שלהן, מגלות שהטיפול שאני מציעה הוא למען הבראת המוח שלהן, וזו נעשית על ידי שמירה על אורח חיים בריא, שמאפשר מנוחה, שינה טובה, פעילות גופנית סדירה, אכילה נכונה, נשימה עמוקה, חשיבה חיובית ועוד.

 

מרגישה שהמוח שלך עייף (בכל זאת, הוא קרא את כל המאמר הזה...)? את מוזמנת לתאם עמי תור לטיפול הראשון שלך.

bottom of page